2011 m. gegužės 4 d., trečiadienis

Pavasariop

Na kokia graži buvo ta šilta saulėta balandžio savaitė... Net neįtikėtina, bet šįryt vėl teko atsiprašyti jau supakuotų vasarai aulinių batų. Su gamta dažniausiai nepasiginčysi. O šiaip – smaguma, kad viskas žaliuoja ir kasdien gausėja žiedų. Kažkurią dieną važiuodama į darbą apsidžiaugiau pamačiusi geltonuojančias purienų saulytes. Purienoms žydint visada žinau, kad vasara visai čia pat. Pievose švyti plukės ir rakteliai, darželiuose jau švyti tulpės, miške mačiau nosis gerokai iškišusius pakalnučių daigus. Toks mielas geras kvepiantis permainų metas!
Permainos aplankė ir mano mažąjį ūkį – šiais metais darže išdygo šiltnamis. Dėl to statinio paskirties šiomis dienomis užvirė karšta smagi diskusija su virtualiomis draugėmis. Viena iš versijų: šiltnamis ir pomidorų auginimas = senatvė, skylėti treningiukai ir dantų protezai... Smagi versija, ar ne? Bediskutuodamos nutarėme, kad greičiausiai tai visgi ne mano variantas (cha cha cha), nes šiltnamis bus naudojamas papildomoms reikmėms. Ne tik eksperimentams su pomidorais ir kitu žemės ūkiu. Vasaros sezonu ten kraustysis ir kai kurios mano orchidėjos! Tiesą sakant, netgi statybos vyko po „dviguba vėliava“... Aš prašiau šiltnamio pomidorams (su slapta mintim, kad pravers ir orchidėjoms), vyras statė šiltnamį orchidėjoms (su dviem slaptom mintim: kad vasarą orchidėjos nuo palangių iškeliaus į šiltnamį ir pagaliau jam nesipainios ir kad gal net užaugs koks pomidoras...). Va kaip būna šiame gyvenime. O svarbiausia, kad dabar visi patenkinti ir kad gyvenimas žengia pirmyn!
Pavasaris truputį pristabdė savo veržlius žingsnius pirmyn, tačiau tikiu – tai laikina. Kiekviena diena yra ta, kuri dar vienu žingsniu priartina mus prie vasaros. Nesvarbu, kad šiandien vėsu ir drėgna, aš vis tiek jau planuoju vasarinius mezgimo/nėrimo projektus, mintyse derinu medvilninių ir lininių siūlų spalvas ir laukiu ilgų šviesių gero oro vakarų, kai su rankdarbiu ir vyno taure įsitaisysiu sūpuoklėse ir klausysiuosi paukščių...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą